Νέα

MSunderstood Café: Η ζωή με την σκλήρυνση για τους πελάτες της καφετέριας στο Δουβλίνο

Msunderstood cafe

Σχετικά πρόσφατα άνοιξε μία καφετέρια στο Δουβλίνο που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να γνωρίσουν πως είναι να ζεις με την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να επισημανθεί η ανάγκη για βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη και τις αγωγές στην Ιρλανδία.

Το MSunderstood Café έδωσε στους πελάτες του μία μικρή γεύση των δυσκολιών, των δοκιμασιών και των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με Π.Σ. στην καθημερινότητα τους.

Άνθρωποι με Π.Σ. βοήθησαν στο να δημιουργηθεί μία άρτια προσομοίωση του περιβάλλοντος ώστε να εξασφαλίσουν ότι το café ήταν ακριβής και αυθεντικό από όλες τις απόψεις σε σχέση με την ζωή με Π.Σ..

Κάθε τι μέσα στην καφετέρια είναι σχεδιασμένο για να δοθεί μία εμπειρία των δοκιμασιών στους πελάτες και να αποκτήσουν μία καλλίτερη κατανόηση για την πάθηση. Οι πίνακες των μενού γίνονται πιο θολοί και τα έπιπλα μπορεί να κινηθούν χωρίς κάποια προειδοποίηση ή είναι πολύ βαριά και πολύ δύσκολο να τα μετακινήσει κανείς.

Όπως δήλωσε η Ava Battles, CEO του Multiple Sclerosis Society of Ireland, ανοίγοντας το MSunderstood Café, ελπίζουν οι πελάτες να κατανοήσουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με Π.Σ., και έτσι να αντιληφθούν το πόσο σημαντική είναι η άμεση πρόσβαση στην περίθαλψη για τους ανθρώπους με Π.Σ..

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα που άνοιξε το Café, το 84% των ενηλίκων πιστεύουν ότι είναι απαράδεκτο οι ασθενείς στην Ιρλανδία να έχουν χειρότερη πρόσβαση σε νέα και καινοτόμα φάρμακα απ’ ό,τι οι ασθενείς σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Περισσότεροι από 1 στους 10 ενήλικες ερωτηθέντες (11%) ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε φάρμακα λόγω καθυστερήσεων. Περισσότεροι από τους 8 στους 10 (84%) πιστεύουν ότι εάν μία νέα αγωγή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου ή να την παρατείνει, θα πρέπει να γίνει διαθέσιμη.

Σε συνεργασία με την εταιρία Roche, η MS Ireland κάνει έκκληση για αλλαγές και απαιτεί από την Ιρλανδική κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να βελτιωθεί το σύστημα πρόσβασης. Για την ενέργεια αυτή, μία νέα ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε, η  PatientsDeserveBetter.ie.

Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να βρει ο κόσμος περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως και για τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν για να εισακουστούν.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον χώρο και τις αντιδράσεις των ανθρώπων που επισκέφθηκαν το MSunderstood Café:

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

Δείτε Επίσης